fbpx

Stație ITP

Efectuăm Inspecția Tehnică Periodică (ITP) pentru toată gama de autovehicule și vă informăm în timp util prin SMS sau e-mail de necesitatea reînnoirii acesteia.
De ce este important

Ce este ITP-ul?

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este o verificare obligatorie, la diverse intervale de timp, a starii tehnice a mașinilor înmatriculate sau înregistrate în România, aflate în circulație, prin care autoritațile se asigură că acestea sunt sigure și respectă prevederile legislației rutiere în vigoare.

Intervalele de timp pentru ITP

  • 3 ani – prima verificare pentru mașinile noi;
  • la fiecare 2 ani – mașinile cu o vechime sub 12 ani;
  • în fiecare an – mașinile cu o vechime de peste 12 ani;
  • 1 an – prima verificare pentru mașinile noi utilizate pentru transportul de persoane care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere;
  • la fiecare 6 luni – mașinile utilizate pentru transportul de persoane care au, în afara locului conducătorului, mai mult de opt locuri pe scaune, autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.
Înainte de a merge la ITP

Ce trebuie să știi

Formalități

Documente necesare ITP

Programarea online este acum mai ușoară și mai simplă!

Programează-te acum!

Alege din calendar data și ora care ți se potrivește și completează datele de contact. Un coleg va reveni cu confirmarea programării în cel mai scurt timp.